Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Ако ще слагаш допълнителен усилвател, тази тема може да ти е от полза.
    Със сигурност ще е от полза.

Comment

• Нещо да кажете за разхода? Благоевград-София-Ботевград-Враца-Монтана
      И чудно ми е, моля ви кажете, как става така, че идентични коли, двигател, години, гориво, стил на шофиране и пр. дават толкова различен разход.
      За сравнение, от Lordliness знам, че неговата дава 7 (пък и на други). Моята- видно е от снимката. Как става тка, че има над 30% разлика?
      Attached Files
      Last edited by andro88; d.m.y г., 14:18.
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
        Нещо да кажете за разхода? Благоевград-София-Ботевград-Враца-Монтана
        И чудно ми е, моля ви кажете, как става така, че идентични коли, двигател, години, гориво, стил на шофиране и пр. дават толкова различен разход.
        За сравнение, от Lordliness знам, че неговата дава 7 (пък и на други). Моята- видно е от снимката. Как става тка, че има над 30% разлика?
        Това 4,9/100 , което ти го показва trip-а проверено ли е в практиката? В смисъл съпоставял ли си изчисление на разхода по метода "от пълно до пълно" с това, което визуализира ICS-а?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Моя резервоар е празен до Петрич 7.1
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ами с тази средна скорост не е кой знае какво постижение, а гледам в подписа POWERED BY... хммм, ми то по-добре влака да хване човек, иначе си е загуба на време...
            Last edited by Доко; d.m.y г., 16:30.

Comment

• А одеве по магистралата 5,9 при скорост 140-150 - иди, че разбери, моя показва сравнително точно

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Ами с тази средна скорост не е кой знае какво постижение, а гледам в подписа POWERED BY... хммм, ми то по-добре влака да хване човек, иначе си е загуба на време...
                Колата не е чипосвана колега. Подписа е така, защото на почти всички от Пазарджик го пише на капака.
                Средната скорост е резултат от ограниченията по пътищата. Говоря за ония табели с числата в тях от дясната страна на пътя.
                В конкретния случай не е проверено пълно-празно, но принципно е проверявано по този метод преди време до Загреб и обратно и от показнията на компа нямаше отклонение
                При задръстванията в София и многото ограничения през селата е нормално да падне средната скорост. По магистралата съм си карал със 120, на междуградските 90-100, а през селата с 50 . Средно 70.
                Last edited by andro88; d.m.y г., 17:04.
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

• Андро, майтапя се бре...

п.с. Ама искам някой да ми извади снимка на trip-a на некой дизелак със средна скорост над 100км/ч, и прехд по голям от 200км.

Comment

Андро, майтапя се бре...

п.с. Ама искам някой да ми извади снимка на trip-a на некой дизелак със средна скорост над 100км/ч, и прехд по голям от 200км.
                    Нема ядове колега. Ако някой извади снимка в тази ситуация, за която говориш разхода ще е сериозно нагооооореее. Няма как да иначе. С климатик и 140км/ч по магистралата няма как да е 4.9л

Comment

• Ето ти снимка от мен- 2.4 JTD 140 к.с. Снимката е от преди месец по магистралата по път към морето.
                      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...t=14806&page=5
                      ето тук последният пост е мой, че не ми дава да прикача същата снимка пак!

Comment

• Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
                        Ето ти снимка от мен- 2.4 JTD 140 к.с. Снимката е от преди месец по магистралата по път към морето.
                        Признавам, че моята със 130км/ч няма да даде 5.5, а поне 6,3-6,5.
                        Иначе твоето си е супер

Comment

Андро, майтапя се бре...

Не съм правил снимка, но миналата седмица - 560 км при средна скорост 94 км/ч - 5.9/100. Това с 4 човека и багаж догоре и климатик през половината време, включително спиране и работа на място по бензиностанции.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Като ви гледам фотосите, си мисля,че моята печка не е наред. За близо 45 к км разход под 7 съм виждал 1-2 пъти. Как ги правите тия 3-4-5 на сто с такива тежки кошници не знам.
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                              Като ви гледам фотосите, си мисля,че моята печка не е наред. За близо 45 к км разход под 7 съм виждал 1-2 пъти. Как ги правите тия 3-4-5 на сто с такива тежки кошници не знам.
                              Не се шашкай майна и моята гори така, тук в нашия район горят много, сигурно е от въздуха

Comment

• Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
                                Ето ти снимка от мен- 2.4 JTD 140 к.с. Снимката е от преди месец по магистралата по път към морето.
                                Ми гледам аз, минал си 125км за точно 1ч, а си карал със 128 километра в час?

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                                Като ви гледам фотосите, си мисля,че моята печка не е наред. За близо 45 к км разход под 7 съм виждал 1-2 пъти. Как ги правите тия 3-4-5 на сто с такива тежки кошници не знам.
                                След тунела на Ихтиман, по надолнището както си засилен със 130 и си хакнал круиза, правиш reset на компира, и следващите 100км ти гарантирам, че ще дадеш по-нисък разход и от Пинко или този.
                                И много интересни резултати се получават като направите елементарна сметка и си умножите времето по скороста, получавате изминатия път, съответствия няма.
                                Attached Files
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 19:40.

Comment

Working...
                                X